Magic Colours

alles over haken en breien, magische kleurtjes en meer

Breien voor de kinderen.

januari31

.

De laatste weken heb ik niet veel achter de computer gezeten, maar van tijd tot tijd wel veel gebreid.

Zo heb ik (eindelijk) Charlottes’s sokken afgebreid. Ik had precies uitgerekend hoe het allemaal moest, en met een restje oranje erbij zou het net gaan lukken. En wat een geluk: twee mooie sokken, Charlotte helemaal blij en 2 gram wol over.

En natuurlijk heb ik gelijk een paar sokken voor Matthijs op de pennen gezet. De sokkenwol die ik gebruikt heb, had hij zich gelijk na aankoop, enkele weken geleden, al toegeeigend.

Toen ik aan sok nummer twee zou beginnen (sok nummer een was af, gepast en goed bevonden), was sok nummer een spoorloos verdwenen! En die had ik toch echt nodig om sok nummer twee te maken.
Had hij hem al weer aan!!
.
Deze trui stond al een tijdje in de planning. Lekkere wol, leuk patroon, helemaal goed.
Of toch niet? Het voor- en achterpand waren klaar. De trui was ok, de maat was goed, maar toch voelde het niet goed.
En dat gevoel bleef, ook al was me verzekerd dat de trui helemaal in orde was.
.
Toen trok Charlotte de trui aan…….
De trui stond haar zo leuk, deze trui moest voor haar worden. RRRrrrrrrrrrroets …….. , patroon aangepast. En ja, dit voelde gelukkig heel goed, en het breien ging nu ook als een speer.
En het resultaat is een hele blije meid met een mooie trui.
.
Wat is het toch een heerlijk gevoel als je kinderen zo blij kunt maken met iets dat je zelf hebt gemaakt.

Meer sjaals….

januari21

.
Matthijs heeft deze sjaal (met een beetjes hulp van ons allemaal) gemaakt op de Knifty Knitter, deze week heb ik het laatste stuk gepunnikt. \
Het garen heeft hij zelf uitgezocht, deze kleur moest het worden. En hij is er zo trots op.
En zoals je ziet steekt Layka overal de kop in!! Die gekke lieve hond.

Gelukkig is Matthijs niet meer zo ziek en kijkt hij terug op een leuke tijd in het ziekenhuis (ze hebben hem goed in de watten gelegd!).
En hij heeft leren breien vandaag! Dat wou hij al een hele tijd, maar nu kan hij het. Jaja, hij heeft veel ideeën, z’n eerste breisel wordt een egeltje, en ik mag hem daar bij helpen (hij begint al weer aardig praatjes te krijgen!!).
.

Mijn eerste stola (Secret of the Stole) was al een week klaar, maar pas vandaag had ik de tijd om hem te blokken. Ik ben blij dat hij af is (want nou kan ik weer aan wat anders beginnen!!).
En voor dat anders heb ik gelijk garen uitgezocht bij haar . Malabrigo lace is het geworden en daar wil ik de Spring Suprice Sjawl van maken. Nu weet ik dat deze KAL al een paar weken op weg is, maar ik wil hem toch op mijn tempo maken, dus dat is helemaal niet erg. Ik wil er dit keer zeker van zijn dat ik iets maak dat ik super mooi vind.
Hoe blok je nu en stola van dit formaat…., en hoe lang duurt het?
Ik moest wat verzinnen. Op de slaapkamers heb ik ruimte genoeg om de stola op te spannen. Gewapend met mijn hele voorraad breipennen, en de vochtig gemaakte stola ben ik maar gewoon begonnen. Breipennen door de gaatjes rijgen en dan spannen en vastzetten met spelden. En dat ging heel goed, wat was ik blij!
Binnen een paar uur was de hele stola weer droog, nu was ik nog blijer.
En ik ben nogsteeds blij: blij dat hij af is en blij dat ik hem nu kan dragen (ik neem hem zeker mee in het voorjaar naar Italie!).

Sjaals

januari15

.

.

.

.
Het is nog steeds winter volgens de kalender, vandaar dat ik vrolijk sjaals blijf breien (en er zit nog meer in de planning). De sjaal linksboven heb ik gemaakt van dit garen (Mega Stoppino), wat ik in de vakantie had gekocht. Het is gemaakt in netwerkpatroon op pen 7, waarbij ik de kleuren steeds heb afgewisseld (2 pennen roze, 1 pen geel, 2 pennen paars, 1 pen geel).

De sjaal links boven is gehaakt van Noro garen gekocht op de handwerkbeurs in ‘s Hertogenbosch. Deze sjaal is mijn eigen ontwerp, maar helaas was het garen op voordat de sjaal af was. Gelukkig kan ik het garen bijkopen, het is zelfs het zelfde verfbad!

Donderdag:
Tot zo ver was ik dinsdag gekomen met mijn logje, en daarna ging het helemaal fout met Matthijs (7 jaar).
Hij was die dag al thuis gebleven van school omdat hij de griep had, maar toen werd hij zo heel erg benauwd, hij kreeg nauwelijks nog lucht binnen. Eerst hadden we nog zoiets van even naar de dokter en met medicijnen is het zo weer goed. Maar die vlieger ging niet op, ze hebben hem gelijk opgenomen in het ziekenhuis.
En daar werd al snel duidelijk hoe slecht het met hem ging. Gelukkig sloegen de eerste medicijnen die ze hem toedienden gelijk aan en was het ergste gevaar geweken. Maar pas ‘s nachts wisten ze de juiste diagnose te stellen (een virus in combinatie met een astma aanval en een pseudo-kroep aanval), en met de daarbij behorende medicijnen ging het snel veel beter met hem.
Gelukkig is het allemaal goed afgelopen, hij is weer thuis. Hij is nog lang niet weer beter en de oude, maar dat heeft tijd nodig. Eerst maar eens de kuur afmaken en de andere medicijnen afbouwen, dan komt de rest vast vanzelf.
Maar wat is dat schrikken, elke keer weer (hij wordt vaker zo ineens heel erg ziek).
O,o, met Matthijs naar de huisarts gaan eindigt altijd in het ziekenhuis!!

Een heel nieuw jaar

januari7

.
Heerlijk, zo’n heel nieuw jaar dat nog voor me ligt. Een jaar om weer nieuwe plannen te maken, nieuwe ideeën uit te werken (en sommige oude te vergeten) en veel leuke dingen te ondernemen en te maken.
Vooral op handwerkgebied heb ik weer zoveel nieuwe ideeën en sommige ideeën van vorig jaar zullen nog uitgevoerd worden (ik wil zo graag een clapotis maken).
.


.
.
.
.

.

.

.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
..
.
.
.
Maar voordat ik aan wat nieuws begin, wilde ik eerst wat dingen afmaken. En dat is aardig gelukt (maar toch ook weer niet helemaal.)
Forecast is af!
Eindelijk, ik dacht dit zo even te breien, maar dat viel best tegen.
Maar het vest zit heerlijk, de kleur en het patroon vind ik nog steeds zo mooi, ik ben er gewoon erg blij mee. Het was al het werk zeker waard!
.
Ik heb een heel leuk wit vestje, met maar 1 maar: er zitten 3/4 mouwen in.
Een bolletje sokkenwol, een beetje tijd en het patroontje van het vestje gebruikt en ik had deze leuke mouwstukken gemaakt. Nu heb ik nooit meer koude armen.
Ik heb kraaltjes meegebreid, maar op de foto kun je die niet zien, ze schuiven ook steeds weg.
Niet echt geslaagd dus, de volgende keer als ik kraaltjes meebrei gebruik ik een andere techniek.
.

En ik heb de stola (secret of the stole I) weer uit de kast gehaald, ik wil hem nu graag afmaken. Ik heb er veel zin in, en hoop hem binnenkort af te hebben.